דילוג לתוכן

טיפים לתזונה מאוזנת ובריאה יותר 7

שינוי מה שאת אוכלת עכשיו יביא ליתרונות גדולים מאוחר יותר

"הרופא של העתיד לא יירפא אנשים באמצעות תרופות, אלא ירפא וימנע מחלות באמצעות תזונה." - תומס אדיסון, ממציא ואיש עסקים

 

טיפ מס' 1: בחרי במזון עם הרכב תזונתי גבוהה.

שמרי מזונות באיכות גבוהה מבחינת ערכים תזונתיים במדפים שלך ותשימי אותם בנגישות הכי קלה והמנעי מלהכניס ג'אנק פוד מלחתחילה לבית, מחקרים רבים הראו שלעשות קניות כאשר את רעבה גורם לקניית יותר מזונות לא בריאים ומעובדים.
הבחירה בהצטיידות במזונות באיכות גבוהה מגדילה את הסבירות לאכילת מזונות באיכות גבוהה יותר, שכן הנגשתם בקלות הופכת אותם לאופציה הנוחה ביותר.
הטבע בהחלט לא צבע את הצ'יפס האלה בצבע ניאון כתום או מייצר דגנים בצבע של ממתקים . שימי לב לכל דבר עם הרבה סוכר ונתרן , רשימות רכיבים ארוכות במיוחד עם מזונות שאת לא מזהה וכל דבר עם שמנים מוקשים חלקית.
למה זה עוזר? ועל איזה מזונות בידיוק מדובר? : על פי מחקרים דפוסי אכילה המבוססים על מזון איכותי וכמה שפחות מעובד (כמו חלב, יוגורט, גבינה, ירקות, פירות, דגנים מלאים, שעועית, אגוזים, זרעים,חזה עוף,סלמון וכל שאר מקורות החלבון דלי השומן) מציעים יתרונות בריאותיים רבים, ועוזרים לילדים לגדול וללמוד ולמבוגרים לנהל טוב יותר את משקלם ובריאותם הכללית.

טיפ מס' 2: שלטי בגודל מנות האכילה.


גודל המנה עוזר לך לאכול במתינות ומונע ממך לאכול יותר מדי. מנות גדולות מרמות אותך לאכול יותר ולצרוך קלוריות מיותרות שיכולות באמת להחזיר אותך לאחור.
השתמשי בצלחות קטנות יותר. צלחות נכון יעזור לך מאוד עם שליטה במנות. מחקרים הראו שאכילה מצלחת קטנה יותר יכולה להערים על המוח שלך ולגרום לו לחשוב שאת אוכלת יותר, בנוסף צלחות נכון ימנע אכילת יתר.
מומלץ למדוד ולהשתמש באותם כלים. דבר שיעזור לך במדידה של כמות הערכים תזונתיים שאת מכניסה בכל מנה למתקדמים יותר ניתן להוסיף אפליקציות מדידה של ערכים תזונתיים כמו MYFITNESSPAL

 

טיפ מס' 3: שתי יותר מיים.


זהו אחד מ-7 הרגלי האכילה הקלים ביותר שתוכלי להתחיל מיד. כן אנחנו יודעים שכולנו שמענו את זה בעבר אבל זה נכון. לפעמים כשאנחנו חושבים שאנחנו רעבים, אנחנו בעצם רק צמאים. אז כשאת מרגישה רעבה, שתי קודם כוס מים וככל הנראה הרעב יעבור אחרי כמה דקות. אולי תביני שאת צריכה לאכול במידה והרעב לא עבר אבל סביר להניח שתאכלי פחות. זה גם יעזור לך לעכל את האוכל שלך טוב יותר ויעניק לך יותר אנרגיה ורעננות במהלך היום.

 

טיפ מס' 4: תרגלי אכילה מודעת.

מהי אכילה מודעת? אכילה מודעת היא אכילה רק כאשר את באמת רעבה ולהפסיק כאשר אתה מרגישה מרוצה אך לא עד כדי כך שאת כבר שבעה. בעצם תקשיבי לגוף שלך ולאיתותי רעב ולרמזים שצרכת מספיק ערכים תזונתיים כדי שתוכלי להפסיק לאכול. זהו גם אחד מהרגלי האכילה הבריאים הקלים ביותר שתוכלי להתחיל ליישם מיד.
למרות שזה די קל לעשות, זה דורש שינוי קל בצורת המחשבה שלך בהתחלה כדי ליישם. הכל עניין של להיות נוכחת וממוקדת והבנה של למה יישבת לאכול בעצם ולהיות אסיר תודה על כך שיש לך אוכל טעים לאכול, במקום פשוט להפיל את האוכל שלך.
זה מאוד דומה לדרך שבה ילדים אוכלים. הם באמת אוכלים רק כשהם רעבים, לא משנה באיזו שעה ביום והם מפסיקים לאכול כשהם מסופקים. אז אנחנו באמת יכולים ללמוד מהילדים שלנו על זה.

טיפ מס' 5: פירות וירקות טובים לך.


ע"פ מחקר של המכון למניעה ושליטה על מחלות האמריקאי אחד לעשרה אמריקאים אוכל את הכמות הירקות והפירות הנדרשת ביום.
לאכילת מגוון רחב יותר של פירות וירקות תהיה השפעה גדולה מאוד על ההרגשה שלך, תאמיני לנו! יש כל כך הרבה צמחים שונים שנמצאים שם בחוץ שנוכל אכול. כולם בצבעים שונים וכולם מכילים מגוון של חומרים מזינים שהגוף שלנו צריך. לכן אכילה בכל צבעי הקשת היא קריטית לבריאותנו. פירות וירקות מכילים חומרים מזינים הכרחיים שגופנו זקוק להם כדי לתפקד כראוי.

 

טיפ מס' 6: תתחילי לתכנן ולהכין את הארוחות שלך מראש.


אכילה בחוץ עם חברים יכולה להרוס במהירות את תוכניות האכילה הבריאה שלך. בפעם הבאה לפני שאת אוכלת בחוץ, תעשי תוכנית. תנסי לבחור את המסעדה שלך מראש ולעיין בתפריט המקוון ולהחליט מה את הולכת לאכול לפני שאת יוצאת. זה כולל מה את הולכת לשתות וכמה משקאות אתה הולכת לשתות. הצעד הקשה ביותר הוא למעשה להישאר שלמה עם ההחלטות שלך אבל אנחנו מאמינים בך !
מחקרים חדשים מצביעים על כך שתכנון ארוחות קשור לתזונה בריאה יותר ומניעת צריכת קלוריות מיותרות. על ידי תכנון הארוחות שלך, סביר להניח שלא תגיעי לאפשרויות לא בריאות ונוחות יותר וכבר תהיה לך ארוחה בריאה מוכנה. תכנני זמן בתחילת השבוע שלך כדי להכין את הארוחות שלך. זה בסדר אם זו אותה ארוחה, המטרה היא פשוט להכין ארוחות בריאות. זה גם לא חייב להיות מסובך או מושלם. שמרי על דברים פשוטים, ועשי כמיטב יכולתך. ככה תדעי בדיוק מה נכנס למזון שלך. נסי גם להשאיר פירות וירקות חתוכים מראש נגישים ברחבי הבית כחטיפי בריאות לרגעים שאת מרגישה עייפה לבשל.

 

טיפ מס' 7: תאכלי לאט והמנעי מהסחות דעת.


מחקרים מראים שעל ידי אכילה איטית, תאכלי פחות. בדרך כלל לוקח למוח שלך להבין שאת בעצם שבעה הוא 20 דקות. ככה שאם את אוכלת מהר זה יכול להוביל לאכילת יתר. אז נסי לשים לב לכל ביס תתחילי ללמוד ליהנות מהאוכל שלך ולהגביל את הסחות הדעת שלך בזמן האכילה.
זה אומר כיבוי מסכים (טלוויזיה, טלפונים, מחשבים) והימנעות מפעילויות שמסיחות את הדעת.
למה זה עוזר: אכילה מוסחת מובילה לרוב לצריכת מנות גדולות יותר ותחושת פחות שביעות רצון, שאף אחת מהן לא מועילה לבריאות ולרווחה בטווח הארוך

לסיכום

תזונה מאוזנת יכולה לעזור לכך להרגיש מלאת אנרגיה רעננה ובריאה יותר. לא בהכרח חייב לבצע מהפך קיצוני בדיאטה שלך את יכולה להשיג תוצאות מצוינות על ידי ביצוע שינויים קטנים ועקביים.
נסי לשתף משפחה וחברים בתהליך שלך ולדבק אותם באנרגיות חיוביות כמו שלך, מה שיכול לעזור לך למצוא פתרונות לשינויים החדשים שלך.

סל הקניות שלך ריק

התחילי בשופינג